top of page
Activitats
Entorn
Plànol Distribució

Que visitar a La Llacuna :

Al voltant del poble i també de la nostra masia, dintre del terme municipal de La Llacuna es poden visitar els següents paratges:

 

- Castell de Vilademàger. Està situat a vista de Cal Grapissó a 1,5 km, dalt d'un espadat amb una magnifica panoràmica de tota la vall de la Llacuna.Tenim constància del Castell del 987 d'origen romànic i pertanyia a la casa comtal de Barcelona

 

- Puig Castellar. Situat a l'extrem sud-oest de la Comarca de l'Anoia i amb una alçada de 945 metres, és el punt més alt de tota la comarca, on es poden gaudir d'unes extraordinàries vistes.

 

- Plaça major de La Llacuna. Conjunt urbanístic situat al centre de la vila, construït en el període del segle Xlll-XV, plaça porticada formada al voltant de l'antic hospital amb arcades ogivals,de mig punt o d'arc rebaixat. És un conjunt arranjat amb molta cura i té un gran interès històric i Arqueològic.

 

- Dolmen Comallagosa.Situat a 1 km de Cal Grapissó en mig d'un bosc no senyalitzat. Sepulcre  datat de ( 2000-2500 A.C).

 

- Pou d'Ancosa. Esta situat a uns 5,5 km de Cal Grapissó al vessant nord del Puig Castellar a tocar del camí d'Ancosa que també ens porta al roure monumental. Aquest pou és una joia arquitectònica que consta d'una magnífica volta recentment restaurada, té una fondària de 9 metres i un diàmetre de 3 metres.

 

- Roure d'Ancosa. Esta situat a peu de camí a uns 400 metres del majestuós pou d'Ancosa. Aquest roure ha estat declarat arbre monumental el 1990 per la Generalitat de Catalunya, té una alçada de 25 metres, un perímetre de 5 metres i es calcula que té més de 500 anys.

 

- Font Cuitora. Esta situada a 600 metres de  La Llacuna, en un bonic racó on trobem uns arbres molt grossos i amb unes formes retorçades que no son típics de la zona i que han sigut declarats d'interès comarcal el 1995. De la font brolla una aigua diürètica i de fàcil cocció pels aliments ( font molt concorreguda per la gent del poble i comarques veines).

 

- Font del Pla Novell. Situada a escassos 500 metres de Cal Grapissó, aquesta font te una esplanada envoltada de pins frondosos de 35-40 metres i una basa gran on trobem peixos.

 

 

 

grap-0712+054.jpg
Roure d'Ancosa
Castell de Vilademager
Font del Pla Novell
Cova
Capella de Sant Antoni
Font Cuitora

Cal Grapisso - Masia Rural - La Llacuna - 628057999    grapisso@hotmail.com

La Llacuna (L'Anoia) - Barcelona | Turisme Rural al mig de Catalunya | Ambient acollidor 

bottom of page